top of page

Onze rijke geschiedenis

1995-05 foto 6.png

1995 - Na een aantal jaar bleek de vraag naar regionaal transport kleiner dan verwacht. Daarom besloot Ron zijn focus te verleggen op een andere markt namelijk het verhuren van CC-Containers. Zo werd HOCO Container-verhuur geboren! En bij een nieuw bedrijf hoorde natuurlijk ook een nieuwe wagen.

2012 - Oprichting van Logistiek Centrum Boskoop. Het LCB focuste zich met name op de op- en overslag voor bestaande klanten van HOCO. Er was slechts beperkte ruimte beschikbaar voor een klein aantal klanten, maar het concept werd warm ontvangen in de markt!

LCB logo zonder achtergrond 3153x1101 [voor LCB pagina].png
Houtman Logistiek transport.png

2014 - Ron's zoon Jeffrey rondde zijn HBO opleiding af aan De Haagse Hogeschool. Enthousiast door het succes van zijn vader besloot Jeffrey zijn transportpapieren te halen en zijn eigen transportbedrijf op te zetten onder de naam Houtman Logistiek!

2016 - Met een duidelijke visie voor ogen en twee prachtige wagens voor de deur sprong Houtman Logistiek het diepe in. En met succes! De unieke samenwerking tussen het LCB en Houtman Logistiek sloeg in als een bom! Om de handel zo snel en duurzaam mogelijk op te kunnen halen, werd er een derde, kleine vrachtwagen toegevoegd aan het wagenpark.

DSC_0043.JPG

2018 - Helaas een jaar vol dubbele gevoelens. Het was het jaar dat we afscheid moesten nemen van Ron Houtman. Samen met zijn moeder nam Jeffrey het roer over van zijn vader. Hetzelfde jaar breidde het LCB zich uit naar 1150m2 en kregen ze beschikking over 3 dockshelters. Houtman Logistiek kocht dit jaar de vijfde vrachtwagen.

2020 - Ondanks de onstuimigheden in de wereld hadden wij een prachtig jaar! Naast het openen van het seizoen met onze relaties, vierden we ook het 25-jarig bestaan van HOCO container-verhuur en het 5-jarig bestaan van Houtman Logistiek!

2022 - het jaar is al goed begonnen. Een nieuw kantoor, een nieuwe trekker en oplegger en een flinke uitbreiding van het team. We zijn zeer benieuwd wat dit jaar voor ons in petto heeft.. Wij zijn er klaar voor!

1992 - Na jaren voor anderen te hebben gereden, richtte Ron Houtman zijn eigen bedrijf op genaamd Ron Houtman Transport (RHT) en kocht hij zijn eerste vrachtwagen voor regionaal transport regio Boskoop.

Afbeelding10.png

2010 - Het klantenbestand van HOCO groeide gestaag over de jaren en in 2010 werd het tijd om een nieuwe trekker en trailer aan te schaffen. De vrachtwagen werd volledig bestickerd volgens de nieuwe huisstijl!

20140516_124048_resized.jpg

2013 - De ruimte voor het LCB bleek al vrij snel te beperkt, daarom werd er in 2013 extra m2 bij gehuurd voor het drukke hoogseizoen. Hiermee kwam de totale oppervlakte van het LCB op ongeveer 400 m2 uit, met 1 dockshelter en 1 loodsdeur. 

2015 - Jeffrey kocht zijn eerste vrachtwagen en ging op zoek naar zijn eerste klanten. Het leek er op dat hij net te laat was voor het hoogseizoen van 2015 en dat het een verloren jaar zou worden, maar niets was minder waar. Eind 2015 haalde hij een dusdanig grote klant binnen, dat hij direct een tweede vrachtwagen moest aanschaffen.

2017 - Ook 2017 was een goed jaar. Vanwege de groeiende klantenkring en de groeispurt van bestaande klanten, werd er halverwege het jaar besloten dat er naast de kleinere wagen ook nog een extra vrachtwagen moest komen om al onze klanten te bedienen. De teller in het wagenpark stond nu al op vier!

20140516_123414.jpg

2019 - Het LCB gaat een logistieke samenwerking aan met Windhorst en breidt uit naar 1400m2 en 8 dockshelters. Bij Houtman Logistiek ligt de focus op de stabiliteit van de onderneming. Er worden extra chauffeurs aangetrokken en er wordt een zesde vrachtwagen aan het wagenpark toegevoegd!

2021 - Een nieuw jaar vol nieuwe kansen. Nog nooit was het team van LCB en Houtman Logistiek zo groot en nog nooit was het zo druk geweest in de hal! Bestaande klanten groeiden enorm en nieuwe klanten werden aangetrokken. Dit jaar is de boeken ingegaan als het drukste jaar tot nu toe!

bottom of page